N22 Zomert: vakantie in eigen stad

Je hoeft niet op reis te gaan om een leuke tijd te beleven. Onder dat motto organiseerden de 22 Brusselse gemeenschapscentra tal van zomerinitiatieven op verschillende locaties in de stad. Speelweken, zomerbars, projecten in de openbare ruimte … Zes gratis stadsfestivals lanceerden de zomer van 2019: ‘Voenk’ in Jette, ‘SupervliegSupermouche’ in het park van Vorst,  ‘Ô’de Molenbeek’ in Molenbeek, ‘Café Congé’ in Elsene, het openingsfeest van ‘Bar Eliza’ in Koekelberg en de start van ‘Zomer op het plein’ in Anderlecht.

Samen de zomer maken

‘Bar Eliza’ en ‘Zomer op het plein’ zorgden de hele vakantieperiode lang voor een heerlijke uitlaatklep. In Sint-Joost-ten-Node kon je ‘Bouwen aan de zomer’ in het Sint-Franciscuspark. En in Neder-Over-Heembeek stond het Peter Benoitplein van mei tot september in het teken van ‘Living en ville’. Zo waren er nog heel wat initiatieven waar lokale organisaties en bewoners hun ei kwijt konden. Waar jong en oud samen de zomer maakten.

Kunstenaarsresidenties

Terwijl de gemeenschapscentra naar buiten trokken, maakten opkomende kunstenaars dankbaar gebruik van de beschikbare zalen. Zo werkte Annemie Pierlé (33 jaar, Anderlecht) midden juli aan haar acrobatiesolo in GC Ten Weyngaert in Vorst. “Die gratis week residentie was heel welkom. Ik kreeg er de fitnessruimte ter beschikking, met spiegels: perfect! Ik was er op mijn gemak.”

 “Sinds ‘Bouwen aan de Zomer’ is het hier heel leuk. We hebben veel leuke activiteiten gedaan. Ik en mijn vrienden zijn heel gelukkig met dit park. Nu is dit park populair voor mij. Ik wil dat het nooit stopt.

 

Mirac – 11 jaar –  over ‘Bouwen aan de Zomer’ 

Kinderen schilderen een muur.
© Simon Blackly

Choisissez votre langue en haut à droite.

Select your language at the top right.