Brussel organiseert

De VGC is een wendbare en samenwerkende overheid die streeft naar een duurzaam beleid, gebaseerd op betrouwbaar financieel beheer en inzicht. Wilt u weten hoe onze acties tot stand komen? Hoe beleidskeuzes vertaald worden naar concrete doelstellingen en acties? Dat leest u in het meerjarenplan van het College van de VGC. 

Over ons en onze investeringen

VGC en het Nederlandstalige netwerk

Het Nederlandstalige netwerk in Brussel herkent u aan de 'N'. U ziet onze 'N' bij scholen, crèches, bibliotheken, sportzalen, gemeenschapscentra en andere organisaties. We ondersteunen initiatieven voor Brusselaars: acties die  het (buurt)leven, naar school gaan en uw vrije tijd in Brussel beter maken. We willen mensen van alle leeftijden, achtergronden en culturen verbinden.

We willen buurten en mensen actief betrekken bij het leven in de stad, die we aangenamer willen maken voor alle bewoners, ook voor wie eenzaam is, in armoede leeft, wat ouder is, of juist nog heel jong, of wie hier nog maar net woont.                                                                       

© Lander Loeckx
Wie werkt er bij de VGC?

Wie werkt er bij de VGC?

Benieuwd hoeveel mensen er bij ons werken? Hoe oud ze zijn of waar ze wonen?
De VGC heeft niet alleen vaste medewerkers die werken in de administratie of in onze eigen onderwijsinstellingen. Elk jaar werken er ook jobstudenten, monitors en andere occasionele medewerkers.
Onze inkomsten en uitgaven van 2021

Onze inkomsten en uitgaven van 2021

Welke budgetten heeft de VGC? Waar komen deze budgetten vandaan en hoe worden ze verdeeld over de verschillende bevoegdheden? Werp een blik op onze cijfers.
Meer en vernieuwde infrastructuur voor de Brusselaar

Meer en vernieuwde infrastructuur voor de Brusselaar

Extra ruimte en capaciteit voor de Brusselaar vinden we belangrijk. De VGC investeerde in 2021 voor ruim 37 miljoen euro in infrastructuurprojecten: kinderdagverblijven, kunstenaarsateliers, scholen en zo veel meer. Bekijk de kaart en volledige lijst.
"Daar doen we het voor"

"Daar doen we het voor"

Oliva, Hans, Cem, Eline en Anna. Vijf VGC-medewerkers vertellen over hun job en hoe zij meewerken aan een mooier Brussel.