Laagdrempelige psychotherapie voor jongeren

TEJO BXL, dat is laagdrempelige psychotherapie voor jongeren tussen tien en twintig jaar. Laagdrempelig omdat jongeren gratis, discreet, anoniem en quasi onmiddellijk kunnen langskomen in het TEJO-huis, na school bijvoorbeeld. Ze krijgen er maximaal tien sessies oplossingsgerichte therapie. Door die preventieve werkwijze van professionele therapeuten die zich vrijwillig inzetten, worden jongeren in een vroeg stadium op weg geholpen.

We willen aanvullend zijn op de bestaande psychologische hulp waar de wachtlijsten lang zijn. 

Jef De Block, oprichter TEJO

TEJO BXL vindt u in de Groendreef 16 in 1000 Brussel.

Lees ook

Aandacht voor psychische kwetsbaarheid
© Youssef Nadam - Unsplash

Aandacht voor psychische kwetsbaarheid

40% van de Brusselaars kampt met psychische problemen en 25% heeft een reële kans op een psychische aandoening. Reden te meer om hun deskundigheid en die van hun naasten te erkennen in de geestelijke gezondheidszorg.
Jonge nieuwkomers vieren tien jaar Masir Avenir
© Raisa Vandamme

Jonge nieuwkomers vieren tien jaar Masir Avenir

Op initiatief van de VGC en bon wisselden meer dan 120 nieuwkomers en medewerkers van terreinorganisaties en overheden op 6 maart 2020 ervaringen uit tijdens een netwerkdag. Een inlevingsparcours, een lezing met achtergrondinformatie en thematische ateliers zorgden ervoor dat verschillende partners elkaar beter leerden kennen.
Vijf jaar ondernemende jongeren
© Freestyle Lab

Vijf jaar ondernemende jongeren

Eind oktober 2015 startte À Fonds. Dit fonds ondersteunt jongeren tussen 12 en 26 jaar om een cultureel, sportief, artistiek, sociaal of educatief project te realiseren. Tot dan ondersteunde de VGC enkel jeugd(werk)organisaties.
Ambachten voor iedereen

Ambachten voor iedereen

De projectoproep ‘Hoe maakt u het? Ambachten in Brussel’ gaf ambachtslui een financieel duwtje in de rug om hun vakkennis te delen met een (nieuw) publiek. Van edelsmidkunst over fietsmechaniek tot houtbewerking: twintig initiatieven gebruikten de subsidie om bijvoorbeeld een film over hun ambacht te maken of workshops te geven.