Betaalbaar fuiven in Brussel

Bovenaanzicht 's nachts van groepjes jongeren.
© Recyclart

Betaalbare en goede fuiflocaties zijn in Brussel moeilijk te vinden. Met het ‘fuifzalenplan’ zoekt de VGC samen met de jeugdraad, zaalbeheerders en gebruikers voortdurend nieuwe locaties. Bestaande zalen krijgen een opfrisbeurt of een nieuwe invulling zodat Brusselse jongeren en organisaties er kunnen fuiven. Een overzicht van de zalen vindt u in het online fuifloket.

Nieuwe locatie voor Recyclart

Vzw Recyclart kreeg begin 2019 een subsidie voor de renovatie van haar nieuwe site aan de Manchesterstraat. Daar is een polyvalente ruimte voor feesten en optredens, een restaurant, kleinschalige activiteiten en kantoren. De site kan zelfs GC De Vaartkapoen tijdelijk onderdak geven, tijdens de renovaties aan het gemeenschapscentrum tot 2021.

Deze twee organisaties, Charleroi danse, het decoratelier van Jozef Wouters en Cinemaximiliaan in de nabije omgeving maken van deze wijk in Sint-Jans-Molenbeek een echte culturele trekpleister.

 

'Nacht van de jeugdbeweging’ in Recyclart

Meer dan 250 jongeren vierden de ‘Nacht van de jeugdbeweging’ op de site van Recyclart. Jongeren van de Scouts en Gidsen en de Chiro organiseerden er de eerste jeugdfuif samen met de stadsondersteuners van de jeugdbewegingen, Recyclart en de VGC-jeugddienst. Zet alvast 23 oktober 2020 in uw agenda voor de volgende editie van de ‘Dag en Nacht van de jeugdbeweging’.

 “Het is altijd feest met Brusselse jeugdbewegingen!”

 

Veerle Zoe Reviers – Scouts en Gidsen Mooibos-Lievens 

Choisissez votre langue en haut à droite.

Select your language at the top right.