Huis van het Kind ondersteunt gezinnen

Kind met roos kleedje reikt naar een stuk speelgoed.
© Lies Engelen

Tweede locatie voor Huis van het Kind

Na het Huis van het Kind Nieuwland in de Marollen, opende op 17 mei 2019 een tweede fysieke Huis in de Vooruitgangstraat in Schaarbeek: Huis van het Kind Noord.

U krijgt er als ouder heel wat ondersteuning en vindt er alle informatie over opvoeding op één plek, van zwangerschap tot schoolgaande kinderen. Kom er samen met uw kindje spelen, andere ouders leren kennen en met andere ouders iets bijleren tijdens de groepsactiviteiten. Op consultatiemomenten krijgt u een antwoord op al uw vragen.

De focus ligt op participatie en een inclusieve werking met bijzondere aandacht voor de meest kwetsbare gezinnen.  Verschillende organisaties werken er samen om u een warm onthaal en uitgebreid programma aan te bieden.

Juist voor of na de geboorte is Babyboost bijvoorbeeld een gezellig en informeel ontmoetingsmoment. Tijdens workshops leert u als ouder onder andere babymassage geven, hoe de baby te dragen of herbruikbare pampers te gebruiken. Zwangere vrouwen kunnen elke week prenatale yoga volgen om ontspanningstechnieken te leren voor de bevalling. Bereid u voor op de kleuterschool, leer Nederlands of krijg tips tijdens een oudercafé.

Choisissez votre langue en haut à droite.

Select your language at the top right.