Zoekresultaten

34 resultaten

FLOW

Image
© POOL IS COOL
FLOW, waar veel jongeren uit de buurt tijdens de zomer werken, biedt Brusselaars de kans om veilig te zwemmen op een anders vergeten locatie.
Meer over FLOW

VGC-speelpleinen in cijfers

Image
© Lander Loeckx
Tijdens de paas- en zomervakantie organiseert de VGC speelpleinen in Brussel. De speelpleinen in 2021 (paas-en zomervakantie) in cijfers.
Meer over VGC-speelpleinen in cijfers

“Al spelend leren kinderen Nederlands”

Image
Tijdens de paas- en zomervakantie organiseert de VGC speelpleinen in Brussel. Hoofdanimator Ilke Deneyer vertelt hoe ze kinderen al spelend motiveert om hun Nederlands te oefenen.
Meer over “Al spelend leren kinderen Nederlands”

Brussel Vol Taal

Image
Het Onderwijscentrum Brussel (OCB) lanceerde begin 2021 de website Brussel Vol Taal. Daarmee helpt het OCB scholen om krachtig taalonderwijs Nederlands aan te bieden in een meertalige omgeving. Die meertaligheid – kennis van het Nederlands, Frans en Engels, in combinatie met de thuistalen – is essentieel voor de ontwikkeling van de Brusselse kinderen en jongeren.
Meer over Brussel Vol Taal

Wij blijven scholen bouwen

Image
Het Nederlandstalig onderwijs in Brussel blijft groeien. Begin oktober 2021 telden we meer dan 50.000 leerlingen. Dat is een groei van 1,7 % tegenover vorig schooljaar. De VGC blijft investeren in extra zitjes op de schoolbanken zodat ieder kind kan rekenen op een kwaliteitsvolle plaats in het onderwijs.
Meer over Wij blijven scholen bouwen

Een echt speelparadijs

Image
De Axibox is een indoorklimparcours van 7 meter hoog, in jeugdcentrum Aximax. Elke schooldag kunnen kinderen van 2,5 jaar tot en met 14 jaar er na school komen ravotten, naaien, skaten, dansen …  Voor de kinderen een echt speelparadijs.
Meer over Een echt speelparadijs

Een echt speelparadijs

Image
Kinderen op wandel met fluvestjes en rugzakjes
© Kenzo Van Cotthem
Meer over Een echt speelparadijs

"Daar doen we het voor"

Image
Olivia, Hans, Cem, Eline en Anna. Vijf VGC-medewerkers vertellen over hun job en hoe zij meewerken aan een mooier Brussel. 
Meer over "Daar doen we het voor"

Groenblauw bxl

Image
© Atelier Groot Eiland
Het stadsvernieuwingsproject Groenblauw bxl brengt eetbaar groen in de stad. Denk aan kruiden, fruit en groenten. Zo bevordert Atelier Groot Eiland samen met buurtbewoners en organisaties de biodiversiteit in de zuidelijke vijfhoek.
Meer over Groenblauw bxl

200 jaar Nederlandstalig onderwijs in Brussel

Image
De expo ‘Van kabas tot rugzak’ belichtte het verhaal van 200 jaar Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Van het ‘Hollandsche tydvak’ tot de hedendaagse multiculturele en meertalige stad. In de expo werd heel duidelijk welke weg, vol hoogtes en laagtes, het Nederlandstalig onderwijs in Brussel heeft afgelegd.
Meer over 200 jaar Nederlandstalig onderwijs in Brussel