"Daar doen we het voor"

Vijf VGC-medewerkers vertellen over hun job en hoe zij meewerken aan een mooier Brussel. 

Olivia De Sutter, pedagogisch ondersteuner, 28 jaar

“Bij Opgroeien in Brussel begeleid ik professionals in de kinderopvang.  Met de fiets bezochten we kinderopvanglocaties om onze toolbox ‘VUURWERKt’ met 72 doe-opdrachten voor te stellen. Elke dag is anders. Ik heb het geluk om in een creatief droomteam te werken.”

Hans Bogaerts, grafisch vormgever, 40 jaar

“Ik ontwerp grafisch materiaal. Dat is interessant, want zo sta ik in contact met alles waar de VGC mee bezig is. Ik laat me inspireren door de stad waar ik woon. Zo (her)kennen Brusselaars ons. En krijgen ze goesting om ons aanbod te gebruiken en mee na te denken over de toekomst van de stad.”

Cem Aydogan , sociaal-cultureel werker GC De Platoo, 28 jaar

“Ik organiseer vrijetijdsactiviteiten voor inwoners in en rond Koekelberg, stippel een programma uit voor scholen én werk mee aan het Plazey-festival. Die afwisseling en verantwoordelijkheid vind ik tof. Ook leer ik continu bij van mensen die ik ontmoet via mijn werk. Dat creëert een sterk samenhorigheidsgevoel en een fierheid op wat we samen realiseren.”

Elin Arijs, onderwijsondersteuner, 35 jaar

“Scholen stellen bij het Onderwijscentrum Brussel vragen waar je als onderwijsondersteuner samen met het schoolteam aan werkt. Ik ondersteun leerkrachten om de leerlingen maximale ontwikkelingskansen te bieden. Als ik in de klas kom en zie dat mijn hulp effect heeft, dat een leerkracht verbetering merkt en dat de leerlingen erop vooruitgaan ... Dat maakt het voor mij zo’n keitoffe job.”

Anna Katumua, administratief ondersteuner Personeel en HRM, 35 jaar

“Met ons team willen we voor VGC de juiste mensen aantrekken. Mensen die willen bijdragen aan Brussel, jobstudenten maar ook ‘startbaners’. Dat zijn jonge kortgeschoolde Brusselaars die bij ons hun eerste ervaring opdoen met veel begeleiding en opleiding. Het leukste aan mijn job is de veelzijdigheid. Ik leer mensen kennen en ze herkennen mij op straat als 'Anna van de VGC'."