Jongeren zijn stedelijke leiders

Nakama vzw is een collectief van en voor Brusselse kinderen en jongeren. Hun acties geven jongeren een stem en een plaats in de samenleving, met respect voor ieders identiteit. Kinderen en jongeren voor hun dromen laten gaan, daar zet Nakama zich voor in.

De jongeren en de vele vrijwilligers organiseren en begeleiden activiteiten. Ze willen een plek creëren waar Brusselse jongeren zich thuis voelen, een engagement kunnen opnemen en doorgroeien. Jongeren groeien er uit tot stedelijke leiders die met een sterk engagement bijdragen aan een beter Brussel.  Samenwerken is hun drijfveer. Ze organiseren activiteiten in de vrije tijd, bijvoorbeeld een initiatie toneel, een benefietavond voor een hulpproject in Senegal, een hackaton over communicatie rond corona en zoveel meer.

JES vzw organiseerde een traject over stedelijk leiderschap, met een studiedag in oktober 2021 als afsluitend evenement. Zo kunnen nog meer organisaties jonge vrijwilligers kansen geven om een engagement op te nemen en door te groeien. 

Vanuit onze eigen ervaring weten we dat het niet altijd makkelijk is om een plek te vinden waar je je thuis voelt, waar je onder vrienden bent en waar je bovendien ook nog gestimuleerd wordt om van elkaar te leren.
 

                                                                                                                                                    Vrijwilliger Nakama

We geloven in de trajecten die we zelf hebben gelopen en willen daarom andere kinderen en jongeren dezelfde mogelijkheden bieden.
 

                                                                                                                                                     Vrijwilliger Nakama 
© Bruzz, Thomas Van Campenhout

 

 

BRUZZ organiseert elk jaar een grote spaghettislag ten voordele van een Brusselse organisatie.


In 2021 was de Grote Brussel Helpt Spaghettislag ten voordele van Nakama vzw.

Lees meer over Brussel helpt en Nakama vzw.