Hoe leven en werken we samen in het superdiverse Brussel?

Brussel is een stad van minderheden, een labo voor superdiversiteit. Hoe gaan we om met die realiteit? Samen met ervaren professionals en burgers zochten we in het voorjaar 2019 naar antwoorden met een inspiratietraject.


 

“De allergrootste uitdaging blijft het creëren en bewaken van kansen in deze tijden van groeiende ongelijkheid. Zolang de grootste kloven niet verkleind of weggewerkt worden, blijft werken aan diversiteit immers cosmetica.”

Deelnemer aan het inspiratietraject

Twee mannen en vrouw met hoofddoek zitten aan een vergadertafel.
© Raisa Vandamme
Man in blauw pak geeft presentatie.
© Raisa Vandamme

Samen antwoorden zoeken

In drie sessies dachten partners uit het brede N-netwerk en geïnteresseerde Brusselaars na over een visie, over werken en verbinding met mensen in superdiversiteit.
Welke keuzes zijn nodig om actief om te gaan met de superdiverse realiteit in Brussel? Welke zijn de succesfactoren om als organisatie effectief te kunnen werken in een superdiverse context?

Wat zeggen de Brusselaars zelf over het samenleven in hun stad? Hoe kunnen organisaties bijdragen tot betekenisvolle verbinding en netwerken?

Het inspiratietraject zal de basis zijn voor toekomstige ondersteuning en acties rond samenleven en diversiteit vanuit de VGC.

Choisissez votre langue en haut à droite.

Select your language at the top right.