Ronde van Brussel: scholen aan het woord

Hoe zien Brusselse schoolteams de toekomst voor het Nederlandstalig onderwijs? We vroegen het hen zelf! Uit gesprekken met maar liefst achttien scholen kwamen een heleboel ideeën en bruikbare tips naar voren. Ook scholen die niet deelnamen, konden hun mening kwijt via een online enquête. En daarmee gaat de VGC nu verder aan de slag: we werken passende oplossingen uit op maat van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. 

Bent u benieuwd naar de tonnen inspiratie die de leerkrachten aan het collegelid bevoegd voor Onderwijs bezorgden tijdens deze Ronde van Brussel? Een praktisch magazine gidst u per thema (leerkrachtenwaardering, meertaligheid, schoolinfrastructuur enz.) doorheen alle uitdagingen en oplossingsgerichte voorstellen. 

Ronde van Brussel: de resultaten.

© Christian Smits

Lees ook

Kwalitatief naar school
© Digital For Youth

Kwalitatief naar school

Tijdens de lockdown mochten kinderen een lange tijd niet meer naar school. Leerkrachten moesten plots op afstand lesgeven. En toen de scholen weer gedeeltelijk open konden, waren er de bubbels, mondmaskers en alcoholgel. De VGC probeerde zo goed als mogelijk in te spelen op (nieuwe) noden die zich stelden.
Meertaligheid op school

Meertaligheid op school

Het Nederlands van anderstalige kinderen bijwerken, meertalige studenten vormen en leerkrachtenteams ondersteunen. Taal en meertaligheid is een van de belangrijkste thema’s waarrond het Onderwijscentrum Brussel (OCB) van de VGC werkt.
Stadspiratie: 1.130 ideeën voor Brussel

Stadspiratie: 1.130 ideeën voor Brussel

Stadspiratie, dat is inspiratie van en voor de stad. In 2020 vroegen we aan onze inwoners en organisaties wat er beter kan in de stad. Ze dachten actief mee na en inspireerden ons beleid voor de komende vijf jaar.
VGC investeert in infrastructuur

VGC investeert in infrastructuur

In 2020 investeerde de VGC 39,6 miljoen voor infrastructuur en extra capaciteit voor Brussel en de Brusselaars: 625.000 euro ging naar Cultuur, Jeugd en Sport, 2 miljoen euro naar Welzijn, Gezondheid en Gezin, 37 miljoen euro naar Onderwijs en Vorming. Bekijk hier onze investeringsprojecten in 2020.