Coronaproof naar het speelplein

De speelpleinen gingen door in 2020! Wel in kleine bubbels, met liters alcoholgel, massa’s mondmaskers en soms met een eigen toegang per bubbel. Dankzij een extra subsidie konden de speelpleinen meer mensen of een poetsbedrijf inschakelen om alles virusvrij te houden. Twee werkingen moesten even sluiten door een coronabesmetting. Uiteraard zijn alle kinderen welkom in de reguliere werking. Maar speciaal voor kinderen met een handicap startte het nieuwe speelplein Spoor West. 

Speelpleinen zomer 2020

  • 34 locaties
  • 10.242 weekplaatsen. 1 weekplaats is 1 kind dat zich voor 1 week inschrijft.
  • 785 (hoofd)animatoren
  • 3.816 kinderen, waarvan 1.703 kleuters, 1.975 lagereschoolkinderen en 138 tieners
  • 59 kinderen met extra zorgnoden

Lees ook

Naar school in coronatijd
© Digital For Youth

Naar school in coronatijd

Tijdens de lockdown mochten kinderen een lange tijd niet meer naar school. Leerkrachten moesten plots op afstand les geven. En toen de scholen weer gedeeltelijk open konden, waren er de bubbels, mondmaskers en alcoholgel. De VGC probeerde zo goed als mogelijk in te spelen op (nieuwe) noden die zich stelden.
Ambachten voor iedereen

Ambachten voor iedereen

De projectoproep ‘Hoe maakt u het? Ambachten in Brussel’ gaf ambachtslui een financieel duwtje in de rug om hun vakkennis te delen met een (nieuw) publiek. Van edelsmidkunst over fietsmechaniek tot houtbewerking: twintig initiatieven gebruikten de subsidie om bijvoorbeeld een film over hun ambacht te maken of workshops te geven.
Kinderen en ouders over buitenschoolse opvang
© VBJK

Kinderen en ouders over buitenschoolse opvang

Vzw VBJK (Vernieuwing in de Basisvoorzieningen voor Jonge Kinderen) betrok de kinderen zelf actief in haar onderzoek over opvang en vrije tijd. Ouders gaven hun mening in focusgroepen. En professionals reflecteerden over die bevindingen.
Iedereen fit!

Iedereen fit!

‘Niets zo ongezond als stilzitten en vastroesten’, dacht de VGC-sportdienst tijdens de lockdown. Met onderstaande acties kregen ze u in beweging.