Tess maakte tekeningen voor bewoners van woonzorgcentrum Nuance

© Tess

Ik hoop dat mijn tekeningen een glimlach toveren op de gezichten van de oma's en de opa's.
Tess

Tess is 8 jaar en woont in Vorst. Ze gaat naar school in gemeentelijke basisschool De Wereldbrug. Tijdens de lockdown in het voorjaar kon ze niet naar school. Maar ze deed wel mee met ‘Brussels helps’ en maakte tekeningen voor de bewoners van woonzorgcentrum Nuance in Vorst.

“Mijn mama vertelde me over ‘Brussels helps’ en ik heb toen twee tekeningen gemaakt”, vertelt Tess. “De tekeningen waren voor mensen die ik eigenlijk niet ken en die in het woonzorgcentrum tegenover ons appartement wonen."

"Ik heb een oma getekend die bij haar thuis zit. Ze mag geen corona krijgen. Dus heb ik coronavirusjes getekend met een rood kruis erop. Op mijn tweede tekening stonden ook coronavirusjes die weggejaagd werden."

"Ik weet niet precies wie mijn tekeningen gekregen heeft. Maar mijn mama kreeg een mail van ‘Brussels helps’. Daarin stond dat we de tekeningen in de brievenbus van het woonzorgcentrum mochten droppen. We zagen op de 4de verdieping tekeningen aan het raam hangen, dus we denken dat ze daar beland zijn. En ik hoop dat ze een glimlach toveren op de gezichten van de oma's en de opa's."

Lees ook

Aandacht voor psychische kwetsbaarheid
© Youssef Nadam - Unsplash

Aandacht voor psychische kwetsbaarheid

40% van de Brusselaars kampt met psychische problemen en 25% heeft een reële kans op een psychische aandoening. De VGC maakte 47.000 euro vrij voor verenigingen die werken vanuit de deskundigheid van deze mensen en hun naasten.
Eerste hulp bij veerkracht
© LDC ADO Icarus

Eerste hulp bij veerkracht

Met een ‘Eerste Hulp bij Veerkracht-koffer’ deed Logo Brussel er alles aan om veerkracht te versterken. Gemeenten, crèches, woonzorgcentra, lokale dienstencentra, gemeenschapscentra en scholen kregen zo een koffer.
Manuela speelde voor mensen met een beperking
© Sylvano

Manuela speelde voor mensen met een beperking

Via Brussels helps zocht vzw Hubbie muzikanten die buiten op de koer muziek voor de bewoners wilden spelen. Ze hadden daar tijdens de lockdown nood aan wat leven in de brouwerij. Manuela Bucher is klassiek muzikante en ging met veel plezier op deze vraag in.
Brusselaars leggen coronamaatregelen uit in diverse talen

Brusselaars leggen coronamaatregelen uit in diverse talen

Brusselaars met diverse achtergronden legden in een filmpje de coronamaatregelen uit, spraken een motiverende boodschap in en toonden de weg naar sociale dienstverlening. Twintig filmpjes werden verspreid, in onder andere het Portugees, Turks, Arabisch, Amhaars, Urdu en Chinees.