Vernieuwde infrastructuur

Brusselaars moeten ruimte krijgen om zich maximaal te ontwikkelen en zich uit te leven in de stad. We renoveerden gebouwen en we bouwden locaties om tot multifunctionele en creatieve ruimtes. We werkten aan jeugdinfrastructuur voor kinderen, jongeren en hun organisaties. En via de verbouwing, de inrichting en de uitrusting van scholen bouwden we aan een krachtige schoolomgeving waar schoolteams, ouders en leerlingen zich thuis voelen.

VGC investeert in infrastructuur

VGC investeert in infrastructuur

In 2020 investeerde de VGC 39,6 miljoen voor infrastructuur en extra capaciteit voor Brussel en de Brusselaars: 625.000 euro ging naar Cultuur, Jeugd en Sport, 2 miljoen euro naar Welzijn, Gezondheid en Gezin, 37 miljoen euro naar Onderwijs en Vorming. Bekijk hier onze investeringsprojecten in 2020.
Nederlandstalig onderwijs in Brussel blijft groeien
© NeONBRAND - Unsplash

Nederlandstalig onderwijs in Brussel blijft groeien

In 2020 kwamen er bijna 1.500 nieuwe leerlingen bij, verspreid over de verschillende onderwijsvormen en -niveaus. Aan de hand van een infografiek tonen we de stijgende trend van het aantal onderwijsplaatsen over de afgelopen vijf jaar.
Fix renoveert Nederlandstalige scholen en jeugdinfrastructuur
© M0851 - Unsplash

Fix renoveert Nederlandstalige scholen en jeugdinfrastructuur

FIX is een werkervaringsproject dat Nederlandstalige scholen en jeugdinfrastructuur over het hele Brusselse Gewest renoveert. De werken worden uitgevoerd door kortgeschoolde werkzoekenden die zo hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. In 2020 ontving FIX 1.075 miljoen euro subsidies van de VGC.
4 miljoen euro voor 44 toffe speelplaatsen

4 miljoen euro voor 44 toffe speelplaatsen

Sinds 2013 kunnen Nederlandstalige scholen in Brussel een BuitenSpel-subsidie krijgen om hun speelplaats om te vormen tot een avontuurlijke en creatieve plek. 126 scholen maakten al gebruik van de subsidie. In 2020 ontvingen 44 scholen een subsidie om hun speelplaats uitdagender te maken.