Fix renoveert Nederlandstalige scholen en infrastructuur

FIX is een werkervaringsproject dat Nederlandstalige scholen en jeugdinfrastructuur over het hele Brusselse Gewest renoveert. De werken worden uitgevoerd door kortgeschoolde werkzoekenden die zo hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Deze werknemers leggen een traject af van begeleiding en werkervaring met het oog op een duurzame tewerkstelling op de reguliere arbeidsmarkt. In 2020 ontving FIX 1.075 miljoen euro subsidies van de VGC.

Werken aan 72 scholen waren goed voor 1.938 werfdagen en 71 medewerkers.
Werken aan 20 jeugdinfrastructuren waren goed voor 237 werfdagen en 11 medewerkers.

Lees ook

VGC investeert in infrastructuur

VGC investeert in infrastructuur

In 2020 investeerde de VGC 39,6 miljoen voor infrastructuur en extra capaciteit voor Brussel en de Brusselaars: 625.000 euro ging naar Cultuur, Jeugd en Sport, 2 miljoen euro naar Welzijn, Gezondheid en Gezin, 37 miljoen euro naar Onderwijs en Vorming. Bekijk hier onze investeringsprojecten in 2020.
4 miljoen euro voor 44 toffe speelplaatsen

4 miljoen euro voor 44 toffe speelplaatsen

Sinds 2013 kunnen Nederlandstalige scholen in Brussel een BuitenSpel-subsidie krijgen om hun speelplaats om te vormen tot een avontuurlijke en creatieve plek. 126 scholen maakten al gebruik van de subsidie. In 2020 ontvingen 44 scholen een subsidie om hun speelplaats uitdagender te maken.
Ambachten voor iedereen

Ambachten voor iedereen

De projectoproep ‘Hoe maakt u het? Ambachten in Brussel’ gaf ambachtslui een duwtje in de rug om hun vakkennis te delen met een (nieuw) publiek. Van edelsmidkunst tot houtbewerking: twintig initiatieven gebruikten de subsidie om bijvoorbeeld een film over hun ambacht te maken of workshops te geven.
Vijf jaar ondernemende jongeren
© Freestyle Lab

Vijf jaar ondernemende jongeren

Eind oktober 2015 startte À Fonds. Dit fonds ondersteunt jongeren tussen 12 en 26 jaar om een cultureel, sportief, artistiek, sociaal of educatief project te realiseren.